Το θεατρικό Πρόγραμμα του Πολυχώρου VAULT, έως την Κυριακή των Βαΐων

Με 7 παραστάσεις συνεχίζεται το θεατρικό πρόγραμμα στον Πολυχώρο VAULT ως την Κυριακή των Βαΐων :

1. «Εlizadeth» (βασισμένη στους “Βασιλικούς Μετά Τρούλου” του Χάρη Ρώμα) διασκευή - σκηνοθεσία Δημήτρης Καρατζιάς/ Κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21:15 και Τετάρτες στις 18:15

2. «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» της Κικής Μαυρίδου, σκηνοθεσία Βαγγέλης Λάσκαρης / Κάθε Παρασκευή στις 21:15 και Σάββατο & Κυριακή στις 18:15.

3. «Επικίνδυνες Σχέσεις», του Christopher Hampton, σκηνοθεσία Βίκυ Βολιώτη / Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 και Κυριακές στις 18:00

4. «Φελίτσε και Λίλυ: Ένας άνθρωπος ανάμεσα σε ανθρώπους», της Ελένης Καρασαββίδου, σκηνοθεσία Κατερίνα Πολυχρονοπούλου / Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:15

5. «Μy Life in Art», του Άντριου Κόουι, σε απόδοση Κατερίνας Βαϊμάκη και σκηνοθεσία Θοδωρής Βουρνάς / Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00

6. «Ο Έλληνας Βάτραχος», του Δημήτρη Ποταμίτη, σκηνοθεσία Αυγουστίνος Ρεμούνδος /Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15

7. «Ο Μποτιτσέλι στην Πυρά», (1η φορά στην Ελλάδα) του Τζόρνταν Τάναχιλ, σκηνοθεσία Χρίστος Λύγκας/ Κάθε Σάββατο στις 18:00 & Κυριακή στις 21:00


Προπώληση εισιτηρίων viva.gr : https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/


ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ1. «ΕLIZADETH» (Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4Fun) σε διασκευή - σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά 


Μετά από 5 μήνες Sold out παραστάσεις, το Elizadeth (διασκευή του έργου “Βασιλικοί μετά Τρούλου” του Χάρη Ρώμα), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά και μουσική Μάνου Αντωνιάδη, συνεχίζεται στον Πολυχώρο Vault, 10 χρόνια μετά το 1ο του ανέβασμα το 2012. Μια θεότρελη κωμωδία και ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο πάνω στις σχέσεις των ηθοποιών και των συντελεστών μιας παράστασης και τη ματαιοδοξία, που επικρατεί στον κόσμο του θεάτρου.

Τι γίνεται όταν το σύμπαν συνωμοτεί για να μαζευτούν σε μια παράσταση “τα λάθη” όλου του κόσμου; Όταν οι λάθος ηθοποιοί, με λάθος έργο, τη λάθος περίοδο, με λάθος σκηνοθέτη, σε λάθος θέατρο, με λάθος χορηγό, υποχρεώνονται λόγω της πανδημίας να ανεβάσουν ένα ανιστόρητο “ιστορικό” μιούζικαλ μιας κατά λάθος συγγραφέως; Οι θεατές παρακολουθούν και συμμετέχουν στη δημιουργία μιας παράστασης από την αρχή μέχρι το τέλος της, μέσα από τις πιο αντίξοες συνθήκες που μπορεί κανείς να φανταστεί. Όλα αυτά με πολύ γέλιο, καταιγιστικούς ρυθμούς, τρελές εξελίξεις και ανατροπές.

Παίζουν: Παναγιώτης Δελαβίνιας, Σωτήρης Δούβρης, Δήμητρα Κολλά, Ορνέλα Λούτη, Κική Μαυρίδου, Σωτήρης Μεντζέλος Χριστίνα Σαμπανίκου, Εύη Τσάφου, Στέλιος Ψαρουδάκης

Κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21:15 και Τετάρτες στις 18:15


2. «H MANA AYTOYNOY… ΕΛΛΗ ΖΑΧΟΥ ΤΑΧΤΣΗ» (2η χρονιά), της Κικής Μαυρίδου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη

Μετά την θριαμβευτική υποδοχή από κοινό και κριτικούς, ο μονόλογος της Κικής Μαυρίδου «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή», βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, με τη Ράνια Σχίζα στον ομώνυμο ρόλο, συνεχίζεται ως την Κυριακή των Βαΐων στον Πολυχώρο VAULT

Η Έλλη Ζάχου Ταχτσή, υπήρξε μια ανυπόταχτη γυναίκα, που το μόνο που ήθελε, ήταν να ζήσει ελεύθερη και να αγαπηθεί. Ατύχησε και στα δύο. Υπέκυψε στη σκληρότητα της εποχής της και έγινε πιο σκληρή από αυτήν.Το λιγότερο φωτισμένο πρόσωπο στον κυρίως αυτοβιογραφικό συγγραφικό κόσμο του Κώστα Ταχτσή. Στον οποίο βασίστηκε για να γράψει και το σημαντικότερο έργο του. Το «Τρίτο Στεφάνι». Που αποτελεί, πέρα από μια καταγραφή κι ένα ξεμασκάρεμα της αγίας ελληνικής οικογένειας. Εάν όμως το «Τρίτο Στεφάνι» ταυτίζεται με την ίδια την Ελλάδα, η ιστορία της μητέρας του, ταυτίζεται με όλα τα κρυμμένα μυστικά. Που κρατάμε καλά κλειδωμένα σε σκονισμένα μπαούλα, στοιβαγμένα στα υπόγεια της ψυχής μας.

Στο ρόλο της Έλλης Ζάχου Ταχτσή η Ράνια Σχίζα

Κάθε Παρασκευή στις 21:15 και Σάββατο & Κυριακή στις 18:15.

3. «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ», του Christopher Hampton, σε σκηνοθεσία Βίκυς Βολιώτη.


Μετά από τη θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς οι «Επικίνδυνες Σχέσεις», η πολυβραβευμένη διασκευή του Christopher Hampton (βραβεία Olivier και Evening Standard για καλύτερο θεατρικό έργο), που βασίζεται στο διάσημο μυθιστόρημα του Choderlo de Laclos, σε σκηνοθεσία Βίκυς Βολιώτη, συνεχίζουν την πετυχημένη τους πορεία στον Πολυχώρο Vault.


Οι «Επικίνδυνες Σχέσεις» ξεκινούν ως η αφήγηση μιας ίντριγκας, μιας επιχείρησης παραπλάνησης και αποπλάνησης για να καταλήξουν σε μια οξυδερκή μελέτη της αιφνιδιαστικά απρόσμενης ανθρώπινης ψυχής. Η Μερτέιγ και ο Βαλμόν είναι δύο πανέξυπνοι, πνευματώδεις αλλά αδίστακτοι άνθρωποι που αποφασίζουν να στήσουν ένα παιχνίδι, ένα σχέδιο εκδίκησης, προκειμένου να τιμωρήσουν αυτούς που αμφισβήτησαν την υπεροχή τους. Στη φρενήρη και ερεθιστική πορεία προς την υλοποίηση του σχεδίου τους δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν και να καταστρέψουν αθώους ανθρώπους. Όμως η παρτίδα που παίζουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, όχι μόνο για όσους βρίσκονται στο δρόμο τους αλλά και για τους ίδιους.

Παίζουν: Δημήτρης Αλεξανδρής, Άντρια Ράπτη, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Έλενα Τυρέα, Μαριλένα Μπαρταλούτσι

H παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00


4. «ΦΕΛΙΤΣΕ ΚΑΙ ΛΙΛΥ: ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ», της Ελένης Καρασαββίδου, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου

Μετά τις sold out παραστάσεις, το 2020, το υποψήφιο για το βραβείο Δραματουργίας Κάρολου Κουν, έργο της Ελένης Καρασαββίδουσυνεχίζεται στο Vault. Μια αληθινή ιστορία που ενέπνευσε την συγγραφέα, ερευνώντας την μέσα από το βιβλίο της Erica Fischer, την ταινία Aimee and Jaguar αλλά και την επικίνδυνη άνοδο της ναζιστικής απειλής και των ρατσιστικών επιθέσεων παγκοσμίως.

Βερολίνο 1942. Δυο γυναίκες συναντιούνται. Μια Εβραία και μια Γερμανίδα, παντρεμένη με αξιωματικό των Ναζί. Έχει τέσσερα αγόρια. Έχει τιμηθεί από τον Φύρερ γιατί έφερε στη ζωή τέσσερεις μελλοντικούς στρατιώτες. «Που θα μάθουν να σκοτώνουν χωρίς πρόβλημα, αγόρια στην ηλικία τους». Δυο γυναίκες συναντιούνται και μια μεγάλη αγάπη γεννιέται. Σ’ ένα Βερολίνο όπου έξω έπεφταν οι βόμβες βροχή και μέσα οι άνθρωποι χόρευαν και ερωτεύονταν απελπισμένα.

Όλη η ζωή της Γερμανίδας Ναζί, της Λίλυ, οι 18 μήνες που έζησε με την Εβραία Φελίτσε. Και συνεχίζει να ζει μαζί της όλη την υπόλοιπη ζωή της. Με τις αναμνήσεις της, τις ενοχές της, στην αέναη προσπάθεια να κατανοήσει αυτό το τεράστιο και αναπάντητο “γιατί;"


Μια παράσταση που ξυπνά συναισθήματα και γεννά σκέψεις, με αφορμή μια αληθινή ιστορία αγάπης που γεννιέται σε ένα τραυματικό ιστορικό πλαίσιο… την ιστορία της Φελίτσε και της Λίλυ.

Παίζουν: Δήμητρα Βαμβακάρη, Δήμητρα Σύρου, Έλενα Τυρέα

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15


5. «MY LIFE IN ART», του Άντριου Κόουι, σε απόδοση Κατερίνας Βαϊμάκη και σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά

Κωμωδία καταστάσεων που κοιτάει μέσα από την κλειδαρότρυπα τις πρόβες μιας θεατρικής παράστασης και προσεγγίζει με χιούμορ τις παρεξηγήσεις, τις διαφωνίες και τα πάθη που μπορεί να προκύψουν πίσω από τη σκηνή… Μία παράσταση που θίγει και σατιρίζει εκ των έσω το θέατρο, το παρασκήνιο του και τους ηθοποιούς, αλλά και το πόσο ευάλωτη μπορεί να γίνει η προσωπική τους ζωή. Αποτυπώνει όλη την ανασφάλεια των καλλιτεχνών, αλλά και διατηρεί μια τρυφερή ματιά στην προσωπική τους ζωή και τα αδιέξοδά της.

Ο Γκράχαμ, ένας σκηνοθέτης που ανεβάζει τον «Δον Ζουάν», είναι κρυφά ερωτευμένος με τον πρωταγωνιστή του, Στίβεν, ο οποίος φαντασιώνεται τη συμπρωταγωνίστρια του, Ρεβέκκα, αλλά εκείνη έχει την προσοχή της στραμμένη στο λάθος άντρα... Μυστικά, εξομολογήσεις, αποκαλύψεις μέσα και έξω από το θέατρο. Τα όρια ανάμεσα στη ζωή και την τέχνη μπερδεύονται. Ένα έργο μέσα στο έργο. Τι συμβαίνει όταν οι ηθοποιοί αρχίζουν να ταυτίζονται με το ρόλο τους; Πώς μπορεί κανείς να σκηνοθετήσει την ίδια τη ζωή;

Παίζουν : Αλέξανδρος Δαβιλάς, Αντιγόνη Μακρή, Ορέστης Τουλιάτος

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 


6. «Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ», του Δημήτρη Ποταμίτη, σκηνοθεσία Αυγουστίνος Ρεμούνδος

Μετά από μια βιβλική καταστροφή, μια γυναίκα μισολιπόθυμη, ξυπνάει, μεταξύ λάσπης και σκουπιδιών και συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται πάνω στα μάρμαρα της στέγης του Παρθενώνα. Ο βράχος της Ακρόπολης, μετά τον κατακλυσμό, έχει μετατραπεί σε νησί αφού ολόκληρη η Ελλάδα έχει πια βυθιστεί. Δίπλα της, απομεινάρια ενός πολιτισμού που χάθηκε. Όλα δείχνουν πως μόνο αυτή έχει επιζήσει. Αναζητώντας στους λαβύρινθους του μυαλού της, τη στιγμή της καταστροφής, αναρωτιέται αν ο κύκνος με το όνομα Αίσωπος, την έκρυψε στα φτερά του μαζί με τον μύθο του και την έσωσε… Βρίσκει έναν βάτραχο, τον ονομάζει Διογένη, τον διορίζει φίλο της και κάθε μέρα, μέσα από ένα μύθο, του μαθαίνει όλη την νεότερη Μυθολογία των Ελλήνων. Έτσι αρχίζει ένα ταξίδι με δέκα αλληγορικούς μύθους, ψάχνοντας να καταλάβει και η ίδια τους λόγους που οδήγησαν ολόκληρη τη χώρα στο βυθό.

Η παράσταση (φόρος τιμής στον θεατράνθρωπο Δημήτρη Ποταμίτη) είναι ένα λυρικό ταξίδι αυτογνωσίας – αυτοκριτικής, που με όχημα την Ελληνική Μυθολογία, καταγράφει την άνοδο και την πτώση των ανθρώπων, την εξιλέωση και την αναβίωση. Την αναγέννηση.

Ερμηνεύει η Αννίτα Κούλη

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15


7. «Ο ΜΠΟΤΙΤΣΕΛΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ», (1η φορά στην Ελλάδα) του Τζόρνταν Τάναχιλ, σκηνοθεσία Χρίστος Λύγκας/ H παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους.


O Σάντρο Μποτιτσέλι τα έχει όλα! Ταλεντο, φήμη, εμφάνιση. Επιπλέον απολαμβάνει την εύνοια του ισχυρότερου άντρα της Φλωρεντίας, Λορέντζο των Μεδίκων, τον έρωτα της συζύγου του Κλαρίσα Ορσίνι, καθώς και τον πιο καυτό μαθητευόμενο όλης της Αναγέννησης, Λεονάρντο. Ενώ δουλεύει πάνω στο έργο “Η Γέννηση της Αφροδίτης” – την σημαντικότερη παραγγελίας της ζωής του-, η αφοσίωση του στην Ομορφιά και την Ηδονή μπαίνει στην απόλυτη δοκιμασία. Καθώς η Πανούκλα εξαπλώνεται στη πόλη ο χαρισματικός ιεροκήρυκας Τζιρόλαμο Σαβοναρόλα πυροδοτεί την εξέγερση εναντίον της φιλελεύθερης ελίτ. Ο Μποτιτσέλι βλέπει με τρόμο τον κόσμο που μέχρι πρότινος γνώριζε να συνθλίβεται και είναι αναγκασμένος να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη και την επιβίωση.

Ο Τζόρνταν Τάναχιλ ρίχνει μια αιχμηρή και αισθησιακή ματιά στην Ιταλική Αναγέννηση. Παραμερίζει την παγιωμένη ετεροκανονική οπτική της ιστορικής ανάγνωσης, αφηγείται την ιστορία μέσα από μια gay εκδοχή της και αναρωτιέται τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε από τον εαυτό μας σε μια στιγμή που η κοινωνία εκτροχιάζεται και ο κόσμος μας καταρρέει.

Παίζουν : Άλκης Δελαντώνης, Νίκος Γιαλελής, Χρίστος Λύγκας, Γεράσιμος Μαύρος, Μαρία Μπρανίδου, Μίλτος Σαμαράς, Τάσος Χρυσόπουλος

Προπώληση Ticketservices: https://www.ticketservices.gr/event/botticelli-in-the-fire/?lang=el

Κάθε Σάββατο στις 18:00 & Κυριακή στις 21:00

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

FB Page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

Instagram: vault.theatre.plus (https://www.instagram.com/vault.theatre.plus/?hl=el)

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες (11:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00) : 213 0356472, 6951832070

Προπώληση viva.gr : https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/

Email: vaultvotanikos@gmail.com

Νεότερη Παλαιότερη