5ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου Αθήνα - Άλκη Ζέη Αποτελέσματα Διαγωνισμού

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας (Λογοτεχνικό Έτος Άλκη Ζέη 2023), της Γενική Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, της Κυπριακής Πρεσβείας, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει το 5ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Σ.Π.Ε.Κ. στην Αθήνα, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, 16:00-21:00, στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών &, Πειραιώς 144, Αθήνα 118 54). Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση βιβλίων των συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (έντυπες εκδόσεις, eBooks, Audiobooks, Video Books), παρουσιάσεις - υπογραφές βιβλίων συγγραφέων του ΣΠΕΚ, ανάγνωση έργων που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς ποίησης και πεζόμορφου στοχασμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και ανθολογούνται στις ομώνυμες ανθολογίες “Για την Άλκη Ζέη”, “Για τον Κώστα Καρυωτάκη”, “Δε Σε Ξεχνώ Ιωνία, Ω Σμύρνη Εσύ Μαργαριτάρι”, “Για τον Μανώλη Αναγνωστάκη” από τους αριστεύσαντες δημιουργούς τους, βραβεύσεις, τιμητικές διακρίσεις, καθώς και παρουσίαση μουσικών και εικαστικών έργων καλλιτεχνών του ΣΠΕΚ.Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην υπερσύνδεση. 

Αποτελέσματα Διαγωνισμού "Για την Άλκη Ζέη" 

 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΘΟΛΟΓΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΣΠΕΚ 

Image description
Image description

 

Image description

 

Image description
Image description

 

Image description

Με ισχυρή συμμετοχή ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ανοιχτή πρόσκληση υποβολής ποιημάτων / πεζόμορφων κειμένων ποιητικού στοχασμού, ατόμων όλων των ηλικιών, στην Ελληνική Γλώσσα, από Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια, για τη σημαντική λογοτέχνιδα του Ελληνισμού Άλκη Ζέη, στο πλαίσιο του 7ου Διαγωνισμού Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού με τίτλο: “Για την Άλκη Ζέη”, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, τιμώντας το λογοτεχνικό έτος “Αλκη Ζέη – 2023”. Ο Διαγωνισμός άρχισε στις 01/03/2023 και έληξε στις 16/04/2023. Η Κριτική Επιτροπή του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, έλαβα περί των 140 έργων / συμμετοχών. Βάσει κριτηρίων που διέπουν τις αρχές της λογοτεχνίας, της ποίησης και της γλώσσας, αλλά και σύμφωνα με πρόσθετα κοινωνικά και πολιτισμικά κριτήρια, μελέτησε τις συμμετοχές που κατατέθηκαν και επέλεξε τις 90 που ξεχώρισαν. Τα έργα που διακρίθηκαν θα ενταχθούν σε ειδική ανθολογία με τίτλο “Για την Άλκη Ζέη”, η οποία θα κυκλοφορήσει από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με την Αρχύτας εκδοτική. Στην υπερσύνδεση που ακολουθεί βλέπουμε τους 3 αριστεύσαντες που θα βραβευτούν με σημαντικά έπαθλα και συνολικά τους 90 που διακρίθηκαν και θα λάβουν Τιμητική Διάκριση και ένταξη στην ανθολογία.

ΑΚΟΥΜΕ SOLOMOS WEB RADIO ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Image description

Καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 με 11:00 ώρα Ελλάδας το πρωί ακούμε SOLOMOS Web Radio σταθερά, δυναμικά, διαδικτυακά στο www.cultural-association.org . Όπου κι αν βρισκόμαστε απολαμβάνουμε μουσική με θετικό πρόσημο. SOLOMOS "Χαλαρές Πτήσεις": μουσική που μας ανεβάζει, μας ταξιδεύει, μας ευδαιμονεί, που γεμίζει ισορροπία, δύναμη και αισιοδοξία το μυαλό και την ψυχή μας. Μουσική και Τραγούδια από όλο τον κόσμο με έμφαση στα έργα του απανταχού Ελληνισμού. Παράλληλα, απολαμβάνουμε αναγνώσεις, αφηγήσεις, απαγγελίες και συζητήσεις εκλεκτές για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα και τις συναφείς επιστήμες. 

ΕΔΩ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΕΥΓΕΝΕΣ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΠΕΚ

Νεότερη Παλαιότερη