Ο Kokowumba Binzunga και οι «Kokowumba & Friends» στο θέατρο Ροές!


Παρασκευή 19 και 26 Μαΐου

 Ο Kokowumba Binzunga είναι ένας καταξιωμένος Κονγκολέζος μουσικός με μακρά καριέρα σε μεγάλες σκηνές Αφρικανικών και Ευρωπαϊκών φεστιβάλ. Θα τον απολαύσουμε, παρέα με μια κολεκτίβα μουσικών, διαφόρων εθνικοτήτων, με την ονομασία “KOKOWUMBA AND FRIENDS”, για δύο βραδιές, τις Παρασκευές 19 και 26 Μαΐου, στο θέατρο Ροές για να μας ταξιδέψουν στην Κεντρική Αφρική μέσα από τους εκρηκτικούς ρυθμούς τους!

Πριν από τέσσερα χρόνια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα του (Δημοκρατία του Κονγκό) λόγω προβλημάτων λογοκρισίας, και όπως πολλοί άλλοι ήρθε στην Ελλάδα σε αναζήτηση πολιτικού ασύλου. Από τότε μένει με την οικογένειά του σε δομές προσφύγων και σήμερα στεγάζεται στη δομή προσφύγων του Βόλου (Μόζας), περιμένοντας να αναγνωριστεί η κατάστασή του ως πολιτικός πρόσφυγας.

Ο Kokowumba σε συνεργασία με την κολεκτίβα των μουσικών “KOKOWUMBA AND FRIENDS” κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό το άλμπουμ με τον τίτλο “TANGO EKOKI” (Η ώρα έφτασε). Δώδεκα πρωτότυπα κομμάτια γραμμένα από τον Kokowumba Binzunga, εμπνευσμένα από παραδοσιακούς αφρικάνικους ρυθμούς (guinaua, mutuazi) σε συνδυασμό με άλλα είδη όπως latin, funk, reggae, που φέρνουν ως αποτέλεσμα χορευτικούς και ζωντανούς ρυθμούς, περιγράφοντας τις δύσκολες εμπειρίες που είχε ο καλλιτέχνης κατά την εξαναγκασμένη φυγή του από το Κονγκό.

Το συγκρότημα αποτελείται από το σύνολο των πνευστών (τενόρο σαξόφωνο, άλτο σαξόφωνο, τρομπέτα και κλαρινέτο), ντραμς, κρουστά, (congas, timbales and minor percussion), δύο κιθάρες, μπαλαφόν, μπάσο και φωνές.ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ
Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα
2103474312

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 19 και 26 Μαΐου

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.30


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Προπώληση: 13€ κανονικό, 10€ μειωμένο*


Στο ταμείο: 15€ κανονικό, 13€ μειωμένο*


(*) μειωμένα: άνεργοι, φοιτητές, παιδιά, ΑΜΕΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: https://www.ticketservices.gr/event/kokowumba-and-friends/

Νεότερη Παλαιότερη