85 Χρόνια Σχολή Χορού Ματέϋ - Επετειακή παράσταση - Είσοδος με πρόσκληση


Πώς μοιάζει, άραγε, το 24ωρο ενός μαθητή που λατρεύει τον χορό και τη μουσική; Σ’ αυτό το ερώτημα απαντά, με ονειρική αλλά και ρεαλιστική διάθεση, η παράσταση «Μια Μέρα». Μια σύμπραξη της Σχολής Χορού Ματέϋ, η οποία συμπληρώνει φέτος 85 χρόνια από τη λειτουργία της, με φοιτητές και αποφοίτους του Τριετούς Προγράμματος Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής ORFF, της Σχολής Μωραΐτη.

«Μια Μέρα»
Παράσταση Χορού
Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 20:00 στο Θέατρο Σχολής Μωραΐτη
Είσοδος με πρόσκληση


Λίγα λόγια…
… για την παράσταση

Η παράσταση «Μια Μέρα» εστιάζει στην καθημερινότητα ενός μαθητή που αγαπάει τον χορό και τη μουσική. Οι ρεαλιστικές σκηνές εναλλάσσονται από φανταστικές στιγμές, από το πρωινό ξύπνημα μέχρι το βραδινό νανούρισμα και όνειρο. Μια διαδρομή με υποχρεώσεις, αναμνήσεις, πόθους και επιθυμίες, με αναφορά στο θερινό ηλιοστάσιο και τον εορτασμό του διαχρονικά και διεθνώς.
Μέσα από την παράσταση το κοινό θα ταξιδέψει από τις αρχαίες τελετουργίες των Δρυΐδων στο Στόουνχεντζ, που γιόρταζαν τις «Φωτιές της Ακτής», στον μυθικό κόσμο της Περσεφόνης και στην πνοή των Ίνκας. Θα συναντήσει τις θεϊκές δυνάμεις της φύσης και θα βιώσει την αλλαγή και την επανασύνδεση με τον κόσμο γύρω μας.
Το θερινό ηλιοστάσιο αντιπροσωπεύει τη μετάβαση από τη σκοτεινή περίοδο του χειμώνα στο φωτεινό και εύοσμο καλοκαίρι. Αντίστοιχα, ο χορός Moribayassa από τη Δυτική Αφρική εκφράζει την ανανέωση και την αναγέννηση, με τον χορευτή να ξεπερνά τις δυσκολίες και να ανακτά τη δύναμή του.

… για τη φιλοσοφία του Orff-Schulwerk

Αυτή η δημιουργική σύμπραξη μεταξύ της Σχολής Χορού Ματέϋ και του Τμήματος Μουσικοκινητικής Αγωγής ORFF της Σχολής Μωραΐτη δεν είναι διόλου τυχαία. Έρχεται για να δείξει τη διαχρονικότητα των δύο σχολών, αλλά και την παράλληλη εκπαιδευτική πορεία τους πάνω στο Orff-Schulwerk. Άλλωστε, η Πολυξένη Ματέϋ ήταν εκείνη που έκανε γνωστή στη χώρα μας τη φιλοσοφία του Carl Orff. Πρόκειται για ένα σύστημα μέσω του οποίου τα παιδιά μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία να χειρίζονται ευκολόπαικτα όργανα (φλογέρες, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα κ.ά) και σε συνδυασμό με την κίνηση και τον λόγο να συμμετέχουν σε μουσικά σύνολα, αναπτύσσοντας αυτενέργεια, δημιουργικότητα και φαντασία.

… για τη Σχολή Ματέϋ

Μία από τις αρχαιότερες σχολές χορού της Αθήνας, με πλούσια και αναγνωρισμένη δράση. Ιδρύθηκε το 1938 από την Πολυξένη Ματέϋ και έκτοτε χιλιάδες μαθητές έχουν ζήσει τη χαρά της κίνησης, του αυτοσχεδιασμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας στον χορό και τη μουσική. Οι Νίκος Σκαλκώτας, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Γιώργος Βακαλό, Γιάννης Μόραλης, Ευγένιος Σπαθάρης, Κώστας Μιχαηλίδης είναι λίγοι από τους πολλούς φωτισμένους δασκάλους που πέρασαν από τη Σχολή.
Από το 1991 η εγγονή της ιδρύτριας, Άννα Ματέϋ, είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια και από το 2017 η Έλενα Μιχαήλου, διοικητική διευθύντρια της σχολής.

Σήμερα στη Σχολή Ματέϋ λειτουργούν τμήματα Κλασικού, Μοντέρνου, Σύγχρονου χορού, Hip-Hop, Δημιουργικής Κίνησης για ενήλικες, παιδιά & γονείς, Αυτοσχεδιασμού και Δημιουργικής Κίνησης για παιδιά.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της: https://matey.gr/ και στα social της
FB:https://www.facebook.com/MateyDanceSchool
Youtube: https://www.youtube.com/@mateydanceschool8467/featured
Instagram - https://www.instagram.com/matey_dance_school/?hl=el

Ταυτότητα παράστασης
«Μια Μέρα»

Σύλληψη: Άννα Ματέϋ, Έλενα Μιχαήλου
Δημιουργία: Η Ομάδα της Σχολής Ματέϋ
Ομάδα της Σχολής (με αλφαβητική σειρά): Νεφέλη Αναγνωστάκη, Μάρθα Βεζύρη, Γεωργία Θεοδοσίου, Κασσάνδρα Καρδάση, Άννα Ματέϋ, Ειρήνη Ματέϋ, Έλενα Μιχαήλου, Νίκη Μπινιάρη, Μάνος Σαριδάκης, Αμαλία Τζανετάκη
Σκηνοθεσία: Έλενα Μιχαήλου
Σκηνική προβολή εικόνων: Έλενα Μιχαήλου
Σχεδιασμός αφίσας & προγράμματος: Έλενα Μιχαήλου
Υπεύθυνος ήχου & φως: Θανάσης Ριζβάς
Φωτογραφία: Δημήτρης Καπνόριζας
Video: Βασίλης Χατζηβασιλείου
Πιάνο: Μάνος Σαριδάκης
Κρουστά djembe & handpan: Γιώργος Χρηστάκης
Υπεύθυνη σπουδών ΜΚΑ Orff: Κατερίνα Σαρροπούλου
Ομάδα φοιτητών & αποφοίτων ΜΚΑ Orff: Γιώργος Ανδρικόπουλος, Βιολέττα Αλχανάτη, Σουζάνα Δεμίρη, Χριστίνα Ζαμπέλη, Ειρήνη Κατσιμπρή, Βίκυ Κρασσά, Στέλλα Κυριάκου, Καλλή Μαστρογιαννοπούλου, Κωνσταντίνα Μιχάκη, Σοφία-Μαρία Παλόγλου, Κύρκη Πάριζα, Δήμητρα Σαραντίδη, Ιφιγένεια Σεφέρη, Κώστας Σιδηροκαστρίτης.

Πού: Θέατρο Σχολής Μωραΐτη, Αλ. Παπαναστασίου 46, Ψυχικό
Πότε: Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 20:00
Είσοδος με πρόσκληση
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 210 6106450 & 6946493329 ή στο matey.dance@gmail.com
Νεότερη Παλαιότερη