Αγκάλιασε η Αθήνα το 5ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου


Αγκάλιασε η Αθήνα το 5ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Γέμισε το "Σεράφειο" νιάτα, δημιουργικούς ανθρώπους, καλλιτέχνες, επιστήμονες  

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ΣΠΕΚ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας (Λογοτεχνικό Έτος Άλκη Ζέη 2023), της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, της Κυπριακής Πρεσβείας, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, στην Αθήνα, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, 16:00-21:00, στο «ΣΕΡΑΦΕΙΟ» του Δήμου Αθηναίων. Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Βασίλης Βερτουδάκης, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επίτιμο Μέλος του ΣΠΕΚ,  ο Δρ Αιμίλιος Σολωμού, Διευθυντής Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Επίτιμο Μέλος του ΣΠΕΚ, η κα Έρη Λουίζα Σταυροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πρόεδρος της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, Επίτιμο Μέλος του ΣΠΕΚ, ο κ. Γεώργιος Αρέστης, πρώτος Δικαστής της Κύπρου στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, Επίτιμος Διδάκτορας Νομικής Πανεπιστημίου Κεντ Μεγάλης Βρετανίας, δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο του Κατάρ, πρ. Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Κύπρου, Επίτιμο Μέλος του ΣΠΕΚ, ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος – οικονομολόγος, Επίτιμο Μέλος του ΣΠΕΚ, η κα Ελένη Ταγωνίδη – Μανιατάκη, Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος – λογοτέχνις, Επίτιμο Μέλος του ΣΠΕΚ και ο κ. Ελευθέριος Πλουτάρχου, Εκπρόσωπος θεμάτων πολιτισμού του ΣΠΕΚ στην Κύπρο, Γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, εκπαιδευτικός.

Η εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση βιβλίων των συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (έντυπες εκδόσεις, eBooks, Audiobooks, Video Books), παρουσιάσεις βιβλίων συγγραφέων του ΣΠΕΚ, ανάγνωση έργων που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς ποίησης και πεζόμορφου στοχασμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και ανθολογούνται στις ομώνυμες ανθολογίες “Για την Άλκη Ζέη”, “Για τον Κώστα Καρυωτάκη”, “Δε Σε Ξεχνώ Ιωνία, Ω Σμύρνη Εσύ Μαργαριτάρι”, “Για τον Μανώλη Αναγνωστάκη” από τους αριστεύσαντες δημιουργούς τους, βραβεύσεις, τιμητικές διακρίσεις, καλωσόρισμα Νέων Επίτιμων Μελών, παρουσίαση μουσικών και εικαστικών έργων καλλιτεχνών του ΣΠΕΚ.

Στο 5ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, στο κατάμεστο «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων, συμμετείχε πλήθος κόσμου, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Απόδημοι, Επίτιμα Μέλη, συνεργάτες, μέλη, φίλοι, εθελοντές και υποστηρικτές του Σ.Π.Ε.Κ. από διάφορα μέρη της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού. Οι συγγραφείς του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και των συνεργαζόμενων εκδόσεων Αρχύτας μίλησαν για το έργο τους και υπέγραψαν αντίτυπα των βιβλίων τους, συνομίλησαν με βιβλιόφιλους που τους τιμήσουν με την παρουσία τους. Οι εικαστικοί καλλιτέχνες του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με θέρμη παρουσίασαν τα έργα τους στους φιλότεχνους επισκέπτες.

Την επιμέλεια, τον συντονισμό και την παρουσίαση του 5ου Πολιτιστικού Πανοράματος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στο «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων είχε η κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου – SOLOMOS Web Radio TV. ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

 Ακολουθούν Επιλεγμένα Βίντεο της Εκδήλωσης

 gif-c2-ejkqba-stighmiotip-2023-06-13-234739

 gif-c2-ejkqba-b-bertoyda-2023-06-13-235024

Νεότερη Παλαιότερη