Νίκος Ντούγιας - Τρίποντο ζωής - Από την Αμερική στην Σμύρνη ένα δακτυλίδι δρόμος.


Πριν από μερικά χρόνια, ένας έφηβος μπασκετμπολίστας ξεκινάει από ένα μικρό χωριό της πόλης των Ιωαννίνων για να κυνηγήσει το όνειρο του στη μακρινή Αμερική.
 
Οπλισμένος με θάρρος και αυτοπεποίθηση υπηρετεί στην πορεία του τις υψηλές ηθικές αξίες την άμιλλα την αγωνιστικότητα την ατσάλινη θέληση, όχι τον ανταγωνισμό την έπαρση και την απαξίωση για τους αντιπάλους του και κυρίως τον αμοραλισμό. 
 
Οι διακρίσεις δεν θα αργήσουν να έρθουν πρωταθλητής Αμερικής με την ομάδα του κολεγίου του,  πρώτος Έλληνας αθλητής που αγωνίστηκε ποτέ σε επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Τουρκία, συμμετοχές σε ομάδες της Ισπανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας, και της Ιρλανδίας.
 
Τις ίδιες αξίες διδάσκει και σήμερα ο Νίκος Ντούγιας στην αθλητική Ακαδημία του στα Ιωάννινα. Γιατί είναι αλήθεια πως κάποιος μπορεί με προσπάθεια και θέληση να μάθει να βάζει τρίποντα, ωστόσο τα σημαντικότερα στη ζωή του είναι τα τρίποντα που βασίζονται σε αξίες και ιδανικά. 
 

Λίγα λόγια για τον Νίκο Ντούγια

Ο Νίκος Ντούγιας υπήρξε διεθνής καλαθοσφαιριστής.
 
Ξεκίνησε από την Αμερική και το κολεγιακό πρωτάθλημα, σπουδάζοντας παράλληλα οικονομικά και πληροφορική.
 
Συνέχισε την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού, στα πρωταθλήματα της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, και της Ιρλανδίας.
 
Ήταν ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας αθλητής που αγωνίστηκε στην Τουρκία, και είναι ο μοναδικός Έλληνας με δαχτυλίδι κολεγιακού πρωταθλήματος.
 
Η αγάπη του για τον αθλητισμό και τα παιδιά τον έσπρωξαν να δημιουργήσει την Ntougias basketball Academy και το Ntougias basketball camp, ενώ στην πορεία ακολούθησε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Το σπιτάκι του Γίγαντα, και η εταιρεία βιολογικών προϊόντων bio athletes.gr.  
 
Είναι συγγραφέας του παιδικού βιβλίου και best-seller Η ομορφιά της ψυχής ενός γίγαντα
(εκδόσεις Υδροπλάνο).
Νεότερη Παλαιότερη