Τραγουδάμε, Ζωγραφίζουμε, Γράφουμε, Διαβάζουμε, Χορεύουμε και Ταξιδεύουμε


Τα 6 Μελοποιημένα του Γεράσιμου Τζιβρά 

gif-c2-ejkqba-maghiopoula-2023-07-05-232150

Κυκλοφόρησε ως προϊόν άυλης πολιτιστικής κληρονομίας, η ψηφιακή μουσική συλλογή με τίτλο "Τα Μελοποιημένα του Γεράσιμου Τζιβρά | Video Music Book Volume 1", υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και την υποστήριξη του SOLOMOS Web Radio TV www.cultural-association.org. Προσφέρεται ελέυθερα και δωρεάν διεθνώςΤα εκλεκτά ποιήματα του διακεκριμένου επιστήμονα, βραβευμένου ποιητή, Δρα Γεράσιμου Τζιβρά, μελοποιήθηκαν και ερμηνεύτηκαν από ταλαντούχους, διεθνούς φήμης, συνεργάτες του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Συγκεκριμένα: Ποίηση - στίχοι: Δρ Γεράσιμος Τζιβράς. Μουσική: Σωκράτης Παπαϊωάννου. Ερμηνεία: Σωκράτης Παπαϊωάννου, Γιώργος Φανάρας, Εύη Κουτσαφτάκη. Ηχογράφηση, Mίξη: Studio Riverside. Mastering, Video editing: Studio fan. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 2023. Το Compilation 1 περιλαμβάνει τα ακόλουθα 6 τραγούδια, συνοδεία ξεχωριστών video clips. 

1. Άνεμος Ήρθε

2. Μαγιοπούλα μου

3. Το ραντεβού μας

4. Ο χορός μας

5. Αυτό που θέλεις

6. Το δικό σου φως

 Έκθεση Ζωγραφικής "Oh! My Colors!"

Image description

Υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και τη υποστήριξη του SOLOMOS Web Radio TV τελούνται τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Oh! My colors!» της Βασιλικής Πεχλίδου, υπό την επιμέλεια της Σίσσυς Σιγιουλτζή-Ρουκά, την Πέμπτη 6/7/2023 και ώρα 18:00 – 21:00 στην αίθουσα της Chalkos Gallery στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Ιουστινιανού 21.

“Οι ώρες περνούν κι εγώ κάθομαι ακίνητη στο ίδιο πανοραμικό σημείο και την παρατηρώ… Βασιλική το όνομά της, αγέρωχη, αφοσιωμένη, συνεπαρμένη σ’ έναν εκστατικό χορό γραμμών, σχημάτων και χρωμάτων. Χέρια και δάκτυλα καταλήγουν σε φλογισμένα πινέλα που ζωγραφίζουν συναισθήματα. Βλέπω την ψυχή της να δίνει ζωή στον καμβά και τα αμέτρητα συναισθήματα της ύπαρξής της να μεταμορφώνονται σε χρωματιστά κουτιά, κουτάκια, πιο μικρά και όλο πιο μικρά, δίνοντας νόημα στην άψυχη ύλη. Ο λαβύρινθος του πνεύματός της εκδύεται από το μανδύα του σώματός και γίνεται ένα με τον έξω κόσμο. Άρτια, λεπτεπίλεπτα, πολύχρωμα σχήματα σε περίπλοκη διάταξη συνθέτουν πόλεις και πολιτείες, χαρτογραφώντας φωνές, μνήμες και ανθρώπινα αισθήματα. Μια εικαστική εξίσωση, ένας υπερβατικός τρόπος για να κατανοήσει τα μέσα της, μια άλλη μορφή διαλογισμού για να διαβάσει τους ανθρώπους γύρω της, τους δικούς της ανθρώπους. Το προσωπικό της χάρισμα γίνεται τέχνη, τέχνη που μάχεται και αγωνίζεται για το καλό καγαθό. Άλλοτε με παιδική καρδιά και άλλοτε με βλέμμα ενήλικα ζωγραφίζει με υγιή αισιοδοξία τις διαστάσεις της ζωής που θέλει να ζήσει σ’ ένα φωτεινό κόσμο. Μέσα στο δικό της ποικιλόχρωμο γαλαξία, ανάμεσα σε αφαιρετικά και γεωμετρικά σχήματα, αναζητώ και βρίσκω εμένα, εσένα, εμάς, τον κόσμο όλο. «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα» είχε πει ο μεγαλύτερος συγγραφέας των νεότερων χρόνων, Νίκος Καζαντζάκης. Ενώ αιώνες πριν, ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος, ένας από τους σημαντικότερους στωικούς φιλοσόφους, έλεγε ότι η ψυχή βάφεται με τα χρώματα των σκέψεων… Μέσα από τα εικαστικά έργα της Βασιλικής Πεχλίδου αναδύεται λυτρωτικά ένας καινούργιος κόσμος, γεμάτος ευγένεια, δύναμη, συγκίνηση βαθιά, ενσυναίσθηση και, κυρίως, αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση που τον περιβάλλει.”

Σίσσυ Σιγιουλτζή – Ρουκά
Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΤ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΔΩ

 Οι "Λεπτές Χορδές" του Άγι Χαραλαμπίδη

Image description

Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του διακεκριμένου ποιητή Άγι Χαραλαμπίδη, από τη σειρά έργων ποίησης του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και την Αρχύτας Εκδοτική. Διατίθεται διεθνώς σε όλα τα βιβλιοπωλεία, φυσικά καταστήματα και στο διαδίκτυο. Επισκεφθείτε τώρα το eShop μας! 

«Λεπτές Χορδές». Λεπτή η ισορροπία του ανθρώπου στη μάνα γη, εύθραυστη στον συμπαντικό χρόνο. Η φύση έχει άπειρες αντανακλάσεις στο ποιητικό σκηνικό του Άγι Χαραλαμπίδη, άλλοτε ως σύμβολο κι άλλοτε ως σκηνικό δράσης, άλλοτε ως μεταφορά μιας συναισθηματικής κατάστασης κι άλλοτε ως φορέας υπέρτατων αξιών. Στο έργο του εμφανίζονται δύο αντίθετες τάσεις: η παρουσίαση μιας ζωής γεμάτη σοφία, ομορφιά και χάρη, αλλά και η απεικόνιση της σκληρής όψης της καθημερινότητας. Και στις δύο περιπτώσεις ο ποιητής εκφράζεται με τα μάτια της ψυχής του έχοντας βαθιά γνώση ότι η φύση είναι η δύναμη του σύμπαντος. «Στο σύρμα πάνω / μονάχο κελαηδεί / ή μήπως θρηνεί; / Τη συντροφιά του καλεί / ή τον Πλάστη του υμνεί;» Παράλληλα, ο προικισμένος Άγις Χαραλαμπίδης με την ποιητική του φλέβα τολμά και στέκεται απέναντι στο θάνατο, τη φθορά, τη μοναξιά, την απουσία, προσπαθεί να διαφύγει τον ασφυκτικό κλοιό που δυναστεύει τον νου, μα τον έλκει η απεραντοσύνη του θαύματος. «Γερή κολόνα / που αντέχει στο χρόνο / κι ας είναι μόνος∙ / στον αγώνα που δίνει / δεν χωράνε εκπτώσεις. / Στο σύρμα πάνω / μονάχο κελαηδεί / ή μήπως θρηνεί; / Τη συντροφιά του καλεί / ή τον Πλάστη του υμνεί;» Μια ποιητική, συλλογή φόρος τιμής, για τον άνθρωπο, τη φύση και τα αμέτρητα θαυμαστά ερωτήματα της ζωής που ίσως δεν απαντηθούν ποτέ…

Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά
Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ

 24 Ώρες SOLOMOS Web Radio - Άκου τη Φωνή σου

Image description

Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του διακεκριμένου ποιητή Άγι Χαραλαμπίδη, από τη σειρά έργων ποίησης του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και την Αρχύτας Εκδοτική. Διατίθεται διεθνώς σε όλα τα βιβλιοπωλεία, φυσικά καταστήματα και στο διαδίκτυο. Επισκεφθείτε τώρα το eShop μας!  

«Λεπτές Χορδές». Λεπτή η ισορροπία του ανθρώπου στη μάνα γη, εύθραυστη στον συμπαντικό χρόνο. Η φύση έχει άπειρες αντανακλάσεις στο ποιητικό σκηνικό του Άγι Χαραλαμπίδη, άλλοτε ως σύμβολο κι άλλοτε ως σκηνικό δράσης, άλλοτε ως μεταφορά μιας συναισθηματικής κατάστασης κι άλλοτε ως φορέας υπέρτατων αξιών. Στο έργο του εμφανίζονται δύο αντίθετες τάσεις: η παρουσίαση μιας ζωής γεμάτη σοφία, ομορφιά και χάρη, αλλά και η απεικόνιση της σκληρής όψης της καθημερινότητας. Και στις δύο περιπτώσεις ο ποιητής εκφράζεται με τα μάτια της ψυχής του έχοντας βαθιά γνώση ότι η φύση είναι η δύναμη του σύμπαντος. «Στο σύρμα πάνω / μονάχο κελαηδεί / ή μήπως θρηνεί; / Τη συντροφιά του καλεί / ή τον Πλάστη του υμνεί;» Παράλληλα, ο προικισμένος Άγις Χαραλαμπίδης με την ποιητική του φλέβα τολμά και στέκεται απέναντι στο θάνατο, τη φθορά, τη μοναξιά, την απουσία, προσπαθεί να διαφύγει τον ασφυκτικό κλοιό που δυναστεύει τον νου, μα τον έλκει η απεραντοσύνη του θαύματος. «Γερή κολόνα / που αντέχει στο χρόνο / κι ας είναι μόνος∙ / στον αγώνα που δίνει / δεν χωράνε εκπτώσεις. / Στο σύρμα πάνω / μονάχο κελαηδεί / ή μήπως θρηνεί; / Τη συντροφιά του καλεί / ή τον Πλάστη του υμνεί;» Μια ποιητική, συλλογή φόρος τιμής, για τον άνθρωπο, τη φύση και τα αμέτρητα θαυμαστά ερωτήματα της ζωής που ίσως δεν απαντηθούν ποτέ…  Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου  

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ

 24 Ώρες SOLOMOS Web Radio - Άκου τη Φωνή σου

Image description
Νεότερη Παλαιότερη