Διαγωνισμός Τέχνης "Express & Impress" - Η έξυπνη 5' Παρουσίαση του έργου και της ιστορίας σου


Η ιστορία μας μάς κρατά ζωντανούς. Είσαι ποιητής, συγγραφέας, μουσικός, ζωγράφος, γλύπτης, χειροτέχνης, κεντήστρα, καλλιτέχνης, δημιουργός, χορευτής, συλλέκτης; Μίλησέ μας για τη Ζωή και το Έργο σου. Δήλωσε συμμετοχή στο 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, που λαμβάνει χώρα στην αίθουσα τέχνης της Φ.Α.Α.Θ. Λάβε μέρος στον Διαγωνισμό Τέχνης EXPRESS & IMPRESS! Παρουσίασε εσένα και τη δουλειά σου μέσα σε 5' με τρόπο πρωτότυπο, ευφάνταστο, δημιουργικό, διαδραστικό, ανθρώπινο, όπως θέλεις, ονειρεύεσαι κι επιθυμείς και #κέρδισε την έκδοση δικού σου καλλιτεχνικού πονήματος (πλήρες εκδοτικό πακέτο, ISBN, επικοινωνία, προώθηση, τοποθέτηση, παρακολούθηση)! ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Δήλωσε τώρα συμμετοχή εδώ: https:// cultural-association.org/6ο-πολιτιστικο-πανοραμα-συνδεσμου-πολ/ #ExpressAndImpress Μια υπέροχη εμπειρία πολιτισμού με κέντρο τον άνθρωπο! Πληροφορίες καθημερινά 9:30-16:30 στο (0030) 2310313143. Τα εκλεκτά μέλη της Κριτικής Επιτροπής, καθώς και το κοινό της Θεσσαλονίκης - Κεντρικής Μακεδονίας ανυπομονούν να σας γνωρίσουν!

“Εκφράζομαι Καλλιτεχνικά, Κερδίζω τις Καλύτερες Εντυπώσεις και Έπαθλο Εκδοτικό Συμβόλαιο”! 

ΤΕΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Τα τέλη ενεργούς συμμετοχής αφορούν σε συγγραφείς, καλλιτέχνες, συλλέκτες που επιθυμούν να συμμετέχουν α) στον διαγωνισμό “Express & Impress Contest”, β) στις παρουσιάσεις βιβλίων και λοιπών έργων, γ) στην έκθεση βιβλίων και άλλων έργων τέχνης, δ) στις πωλήσεις έργων και ε) στις βραβεύσεις. Τα τέλη διαμορφώνονται ως εξής: Συγγραφείς/Καλλιτέχνες του ΣΠΕΚ: 100€, Μέλη – Φίλοι ΣΠΕΚ: 160€, Λοιποί: 220€. Η πληρωμή γίνεται δεκτή μόνο σε ευρώ. Το κόστος συμμετοχής θα πρέπει να μεταφερθεί μόνο μέσω τραπεζικού λογαριασμού έως την 11η Νοεμβρίου 2023. Τα στοιχεία λογαριασμού παρέχονται κατόπιν αιτήματος. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους διοργανωτές είτε με email στο mail box: info@cultural-association.org, είτε τηλεφωνικώς από Δευτέρα έως και Παρασκευή μεταξύ 9:30-16:30 στον τηλεφωνικό κέντρο (0030) 2310313143. 

Η υποστηρικτική επικοινωνιακή εκστρατεία των συμμετεχόντων ξεκινάει αρχές Νοεμβρίου και απλώνει σε Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια! Σε περιμένουμε!

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ανακοινώνει τη διοργάνωση του 6ου Πολιτιστικού Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, στην αίθουσα τέχνης της Φ.Α.Α.Θ. (Αγίας Σοφίας 38, κέντρο πόλης). Η εκδήλωση είναι ανοιχτή – ελεύθερη στο κοινό για να την παρακολουθήσει. Ενεργή συμμετοχή στις εργασίες του 6ου Πολιτιστικού Πανοράματος μπορούν να δηλώσουν λογοτέχνες, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι, καλλιτέχνες, δημιουργοί, χειροτέχνες, συλλέκτες με επάρκεια στην Ελληνική ή και Αγγλική γλώσσα. Οι δηλώσεις συμμετοχής / εγγραφή και η καταβολή των τελών συμμετοχής αναμένονται έως 11.11.2023 ακολουθώντας τις οδηγίες και συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής ΕΔΩ, αποστέλλοντάς πλήρως όλα τα προαπαιτούμενα με email στο info@cultural-association.org, είτε με ταχυδρομείο στη διεύθυνση “Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, Στυλιανού Γονατά 4, 1ος όροφος, 54621 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα”. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ αγαθοεργίας.

ΕΡΓΑ: α) Οι συγγραφείς με ξένες εκδόσεις ή αυτοεκδόσεις συμμετέχουν με 1 έως 4 βιβλία. Μέχρι τις 11/11/2023 μαζί με την εγγραφή τους στέλνουν στον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ένα αντίτυπο των βιβλίων με τα οποία θα συμμετέχουν, περιγραφή και λεπτομέρειες που αφορούν στο κάθε βιβλίο (είδος, κόστος κοκ), το βιογραφικό τους σημείωμα (αρχείο word) και την ατομική τους φωτογραφία (jpg αρχείο) . Στην Έκθεση βιβλίων συμμετέχουν με αυτά τα βιβλία (έχουν μαζί τους έναν αριθμό αντιτύπων) και τα διαθέτουν στο φιλαναγνωστικό κοινό. Οι συγγραφείς που συμμετέχουν στον διαγωνισμό “Express & Impress” διαγωνίζονται παρουσιάζοντας ένα δικό τους βιβλίο σε 5 λεπτά με δημιουργικό, δυναμικό, ευφάνταστο τρόπο. β) Οι καλλιτέχνες – δημιουργοί, που δηλώνουν συμμετοχή- εγγράφονται και λαμβάνουν μέρος στο 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα του ΣΠΕΚ στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν με 1 έως 4 έργα τους, τα οποία δεν ξεπερνούν σε διάσταση τα 80εκ. Οι καλλιτέχνες στέλνουν στον ΣΠΕΚ μέχρι τις 11/11/2023 μια υψηλής ανάλυσης φωτογραφία του κάθε έργου ξεχωριστά και πλήρη περιγραφή των έργων καθώς και τιμή διάθεσης, το βιογραφικό τους σημείωμα (αρχείο word) και την ατομική τους φωτογραφία (jpg αρχείο) και μια μινιατούρα εικαστική αφιέρωση τιμής ένεκεν στον ΣΠΕΚ για τις ανάγκες της επικοινωνιακής τους υποστήριξης. γ) Οι ανεξάρτητοι συγγραφείς και οι καλλιτέχνες – δημιουργοί έχουν την πλήρη ευθύνη και τη φροντίδα των έργων με τα οποία συμμετέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων 15 & 16/12/2023. δ) Ανάλογα με τις συμμετοχές τα έργα θα τοποθετηθούν την Πέμπτη 14/12/2023 εντός του χώρου της εκδήλωσης.

ΗΛΙΚΙΕΣ: Εάν είστε κάτω των 18 ετών, η ηλικία σας πρέπει να επαληθευτεί με την υπογραφή ενός γονέα ή κηδεμόνα στη φόρμα συμμετοχής. Οι δάσκαλοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν τις φόρμες συμμετοχής για λογαριασμό μαθητών, εκτός ειδικών περιστάσεων (απουσία γονέων – κηδεμόνων). Συνιστούμε σε έναν γονέα ή κηδεμόνα να ελέγξει τη φόρμα συμμετοχής μόλις συμπληρωθεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου 2023. Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Τιμητικές Διακρίσεις στους διακριθέντες και Βραβεία στους Βραβευθέντες. ΕΔΩ βλέπουμε φωτογραφίες από την αίθουσα της εκδήλωσης και την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τη διαμονή σας. Πιστοποιητικό Συμμετοχής και Παρακολούθησης αποστέλλεται σε όλους τους συμμετέχοντες. Βεβαιώσεις Πρόσκλησης & Συμμετοχής για αίτηση αδείας παρέχονται στους ενδιαφερόμενους κατόπιν ζήτησης. 

Το φετινό διήμερο περιλαμβάνει:

 •     Έκθεση, Διάθεση βιβλίων συγγραφέων.
 •     Συνοπτικές Παρουσιάσεις βιβλίων (έντυπα, eBooks, Audiobooks, VideoBooks) και έργων τέχνης.
 •     Express & Impress! Book and Artwork Presentation Contest 2023.
 •     Βραβεύσεις διακριθέντων λογοτεχνικών διαγωνισμών ΣΠΕΚ
 •     Απονομή Βραβείου Λογοτέχνη για το Σύνολο του Έργου του
 •     Απονομή Βραβείου Ανθρωπισμού
 •     Έκθεση, Διάθεση έργων ζωγραφικής, παρουσίαση των έργων στο κοινό και απευθείας διάθεση αυτών από τους ίδιους τους καλλιτέχνες
 •     Έκθεση, Διάθεση εικαστικών έργων, εργόχειρων και λοιπών χειροτεχνιών
 •     Τιμητικές διακρίσεις σε προσωπικότητες – Νέα Επίτιμα Μέλη
 •     Καλωσόρισμα νέων μελών ΣΠΕΚ
 •     Συνεντεύξεις, Αφιερώματα, Εκπομπές
 •     Δράση “Ένας Συγγραφέας στην Τάξη μου”
 •     Networking workshops
 •     Θεματικές επισκέψεις πολιτισμού
 •     Συναυλία “Σύγχρονα Μελοποιημένα”
 •     Snacks, Catering, Αναμνηστικά Δώρα

Νεότερη Παλαιότερη