Το 2023 σε καθηλωτικές εικόνες από το Γιώργο Τατάκη


Ο Έλληνας φωτογράφος Γιώργος Τατάκης παρουσιάζει τη δουλειά του από τρία διαφορετικά έργα του, που πραγματοποιήθηκαν το 2023.

Σε μια αξιοσημείωτη χρονιά καλλιτεχνικής εξερεύνησης, ο διάσημος Έλληνας φωτογράφος Γιώργος Τατάκης αποκάλυψε τρία ξεχωριστά ασπρόμαυρα φωτογραφικά πρότζεκτ που αιχμαλωτίζουν την ουσία του πολιτισμικού πλούτου της Ελλάδας.
 
Η τριλογία περιλαμβάνει τα «Καρυάτις», εικόνες από τα γυρίσματα της «Φόνισσας» και το νέο έργο του φωτογράφου «Χορός».

Το «Καρυάτις», αποτελεί μια φωτογραφική σπουδή των τοπικών γυναικείων ενδυμασιών σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το εντυπωσιακό έργο έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση, εξασφαλίζοντας 22 σημαντικά βραβεία.
 
Σε μια πρωτοποριακή κίνηση στον χώρο του κινηματογράφου, ο Τατάκης συνεργάστηκε με τη σκηνοθέτιδα Εύα Νάθενα στα γυρίσματα της «Φόνισσας». Ως Conceptual Photography Consultant, ο Τατάκης φωτογράφισε σκηνές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δημιουργώντας μια ξεχωριστή οπτική αφήγηση.
 
Παρουσιάζοντας το «Chorōs», την πιο πρόσφατη προσθήκη στο έργο του, ο Τατάκης ξεκινά ένα φωτογραφικό πείραμα που εξερευνά τις εγγενείς ιδιότητες του ρυθμού και της μουσικής σε στατικά οπτικά ερεθίσματα.
 
Για να παρακολουθήσετε το σύνολο της δουλειάς του Γιώργου Τατάκη, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://shoptatakis.com

Αγοράζοντας τυπώματα, οι συλλέκτες δεν αποκτούν μόνο έργα τέχνης, αλλά συμβάλλουν επίσης στο συνεχιζόμενο εθνογραφικό φωτογραφικό έργο του Τατάκη που επικεντρώνεται στη διατήρηση και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Ελλάδας.

 
Σχετικά με τον Γιώργο Τατάκη
Ο Γιώργος Τατάκης είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος με 22 διεθνή φωτογραφικά βραβεία και καριέρα που σημαδεύεται από εκθέσεις σε σημαντικά ιδρύματα, διεθνή μέσα ενημέρωσης και ένα σύνολο έργων που αρχειοθετούνται στο Μουσείο Μπενάκη. Το έργο του εκπροσωπείται παγκοσμίως από το INSTITUTE Artist στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νεότερη Παλαιότερη