«Λωξάντρα» με την Άννα Βαγενά στο θέατρο «Μεταξουργείο» - Παράταση & αλλαγή ημέρας


Παράταση & αλλαγή ημέρας - «Λωξάντρα» με την Άννα Βαγενά στο θέατρο «Μεταξουργείο»

Έγραψαν για την παράσταση
Τα τρία πιο σημαντικά στοιχεία μιας θεατρικής παράστασης, κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία, υπογράφει η Άννα Βαγενά. Βαθμολογώντας δε και τα τρία, δεν ξέρεις πού να βάλεις 10, πού 10’ και πού 10’’. Μονόλογος, λέει, η Λωξάντρα. Πείτε μου τώρα εσείς γιατί εγώ έβλεπα δύο εκπληκτικές γυναίκες πάνω στη σκηνή.
Τη Λωξάντρα και την Άννα Βαγενά.

Τάκης Γιαννούτσος, Pepper

Μια από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει ως τώρα για τη φετινή σεζόν είναι αυτή της “Λωξάντρας” της Μαρίας Ιορδανίδου, με την σπουδαία Κυρία του θεάτρου Άννα Βαγενά στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Γιώργος Λιναρίτης, Art Magazino

«Λωξάντρα»
Μονόλογος βασισμένος στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου
Ερμηνεία: Άννα Βαγενά
Παράταση για 4 μόνο παραστάσεις και αλλαγή ημέρας
Σάββατο 20/1 στις 21:00 και Κυριακή 21/1 στις 19:00
&
Σάββατο 27/1 στις 21:00 και Κυριακή 28/1 στις 19:00
Στο θέατρο «Μεταξουργείο»
Προπώληση: https://t.ly/YcKse
Δείτε το μήνυμα της Άννας Βαγενά προς το κοινό εδώ: https://youtu.be/rb8SjYUPQSs


Ένας συγκλονιστικός μονόλογος
Η «Λωξάντρα», ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, διαβάστηκε με πάθος από πολλές γενιές Ελλήνων, ενώ έγινε σήριαλ για την ελληνική τηλεόραση με πρωταγωνίστρια την Μπέτυ Βαλάση. Το 2016 η Άννα Βαγενά διασκεύασε το μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου και από τότε το παρουσιάζει προσφέροντας ρίγη συγκίνησης σε χιλιάδες θεατές.

Η Λωξάντρα, πρόσωπο υπαρκτό, έζησε στην Κωνσταντινούπολη από το 1824 που γεννήθηκε, έως το 1914 που πέθανε. Μέσα από τη ζωή της, βλέπουμε στην παράσταση, το ήθος και τον πολιτισμό των Ρωμιών της Πόλης, τότε που κυριαρχούσαν σε αυτήν.
Ένα γοητευτικό ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Πόλη της καρδιάς μας, την Κωνσταντινούπολη εκεί όπου έσμιγε η Δύση με την Ανατολή και οι λαοί συμβίωναν ειρηνικά. Ένας ύμνος στη χαρά της ζωής και τη δύναμη της γυναίκας.

Μια παράσταση γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία και τρυφερότητα. Με πλούσια σκηνικά και υπέροχες μουσικές και τα τραγούδια επιλεγμένα από τον Λάμπρο Λιάβα.

Μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην πορεία της παράστασης, η 6η Οκτωβρίου του 2016 όταν και παρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη στον πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο Παναγιότατος τίμησε με την παρουσία Του την παράσταση και στο τέλος της βραδιάς εκφώνησε λόγο, όπου, μεταξύ άλλων, είπε: «Κυρία Βαγενά, επί δύο ώρες κρεμόμασταν από τα χείλη σας».

Ταυτότητα παράστασης
Διασκευή, σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Στο ρόλο της Λωξάντρας η Άννα Βαγενά
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου- We Will

Πότε: Σάββατο 20/1 στις 21:00 και Κυριακή 21/1 στις 19:00 & Σάββατο 27/1 στις 21:00 και Κυριακή 28/1 στις 19:00
Πού: Θέατρο «Μεταξουργείο», Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5234382
Εισιτήρια: Από 18 € (γενική είσοδος), 15 € (μειωμένο)
Προπώληση: More.com και στο ταμείο του θεάτρου
Διάρκεια: 90’ (με διάλειμμα)

Νεότερη Παλαιότερη