4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας - Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής


Η Εταιρεία Δημιουργικότητας και Πολιτισμού - Helix Action Theatre σε συνεργασία με το Από Μηχανής Θέατρο διοργανώνουν το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας “4th ATHENS SUITCASE THEATRE FESTIVAL 2024”.

Αν είστε ολιγομελής ομάδα και με ευέλικτη παραγωγή, τότε σίγουρα γνωρίζετε τι σημαίνει παράσταση που… «χωράει σε μια βαλίτσα»!

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας ASTFEST

Από 03 έως 16 Ιουνίου
Στο Από Μηχανής Θέατρο

Δηλώστε συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε εδώ στα ελληνικά: https://t.ly/-N0A1 και στα αγγλικά εδώ: https://t.ly/yQi4h

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει και πώς

Παραστάσεις θεάτρου οποιασδήποτε μορφής ή τάσης, χοροθεατρικές παραστάσεις, όπερας, παντομίμας, κουκλοθέατρου και τσίρκου μπορούν να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας, ένα εναλλακτικό, ανοιχτό και πρωτοπόρο Φεστιβάλ που θέλει να δώσει βήμα σε καλλιτέχνες, νέους και παλιούς, που επιδιώκουν το διαφορετικό και το τολμηρό. Βασική προϋπόθεση η ποιότητα και ο επαγγελματισμός.

Η πρόταση πρέπει να περιλαμβάνει απαραίτητα τη φόρμα συμμετοχής συμπληρωμένη και 6 φωτογραφίες της παράστασης και προαιρετικά ένα ολιγόλεπτο VIDEO ή ένα VIDEO ολόκληρης της παράστασης και οτιδήποτε μπορεί να ενισχύσει την πρόταση, (βιογραφικά, δημοσιεύματα, κλπ). Απαραίτητα, τέλος, θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη εταιρεία οποιασδήποτε νομικής μορφής.

Η διάρκεια της παράστασης πρέπει να είναι από 40 έως 90 λεπτά, ενώ μπορεί να έχει ήδη παρουσιαστεί ή και να είναι ολοκαίνουρια.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που θα βρουν ΕΔΩ https://t.ly/xVK2L στα ελληνικά και εδώ https://t.ly/yQi4h στα αγγλικά και έπειτα να την στείλουν στο email: asthfest@gmail.com.

Η προθεσμία για υποβολή προτάσεων έχει καταληκτική ημερομηνία 31 Μαρτίου 2024

Παροχές φεστιβάλ

Το φεστιβάλ παρέχει τον θεατρικό χώρο για μία - τρεις παραστάσεις, τεχνικό εξοπλισμό, καθώς και καταχώρηση στον κατάλογο του φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων είναι ευπρόσδεκτες και οι προτάσεις καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από σεμινάρια, εργαστήρια ή διαλέξεις.
Στην περίπτωση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν το περιεχόμενο, τον τίτλο και άλλες πιθανές παραμέτρους του σεμιναρίου, του εργαστηρίου ή της διάλεξης. Η συμμετοχή στις εκπαιδευτικού περιεχομένου δραστηριότητες θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν e-mail στο: asthfest@gmail.com

Η ιστορία του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2015 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, τόσο από την πλευρά της συμμετοχής του κοινού, όσο και από το υψηλό επίπεδο των παραστάσεων. Σε διάστημα ενός μήνα συμμετείχαν 13 θεατρικά σχήματα που έδωσαν το καθένα από μία έως τρεις παραστάσεις, ενώ παράλληλα οργανώθηκαν διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια.

Η ιδέα του Θεάτρου Βαλίτσας εστιάζει στην κυρίαρχη παρουσία του ηθοποιού και στην λιτότητα των μέσων που χρησιμοποιεί. Αναδεικνύει την αξία της αφαίρεσης των περιττών στοιχείων, τοποθετώντας την ερμηνεία ως το πρωταρχικό ενδιαφέρον της παράστασης. Ενσωματώνει στη δημιουργία της παράστασης την έννοια του ταξιδιού, τόσο σε πραγματικό όσο και μεταφορικό επίπεδο.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας στοχεύει σταδιακά να πάρει έναν διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή και ξένων καλλιτεχνών και ομάδων, θέλοντας να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών, αλλά και των καλλιτεχνών με το κοινό. Επίσης, στοχεύει και στην ανάπτυξη ενός πεδίου ανταλλαγών, πρωτίστως με νέους καλλιτέχνες και νέες θεατρικές ομάδες.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Θα δοθούν 8 Τιμητικά Βραβεία από Επιτροπή που θα την αποτελούν προσωπικότητες του θεάτρου. Τα βραβεία θα αντιστοιχούν στις παρακάτω κατηγορίες:

1. Καλύτερης Παράστασης (Η βραβευμένη παράσταση θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Από Μηχανής Θεάτρου)
2. Καλύτερης Σκηνοθεσίας
3. Ανδρικού Ρόλου
4. Γυναικείου Ρόλου
5. Βραβείο των διοργανωτών (Surprise)
6. Βραβείο Σκηνογραφίας που «Χωράει σε μια Βαλίτσα»
7. Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής
8. Βραβείο Χορογραφίας Τα βραβεία θα απονέμει πενταμελής επιτροπή που θα αποτελείται από καταξιωμένους ανθρώπους του θεάτρου και θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χατζηπαπάς
Δημόσιες Σχέσεις-Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
Παραγωγή: Helix Action Theatre

Συνδιοργάνωση: Helix Action Theatre - Από Μηχανής Θέατρο

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται Με την στηριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου

Νεότερη Παλαιότερη