“Μπελ Επόκ” από τον Σπύρο Παρασκευάκο - Νέο album.

Ο Σπύρος Παρασκευάκος παρουσιάζει το ολοκληρωμένο του album με τίτλο «Μπελ Επόκ»!

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά album του, αλλά το πρώτο του που λειτουργεί ως τραγουδοποιός. Στα δύο πρώτα («Απ’ το μηδέν» και «Τρίτη έξοδος») συμμετείχε ως συνθέτης.

 

Ο Σπύρος Παρασκευάκος, έχοντας την ανάγκη να μας συστηθεί ξανά από την αρχή, για πρώτη φορά φτιάχνει και προτείνει έναν ολοκληρωμένο κόσμο που περιλαμβάνει τους στίχους, τη μουσική και την ερμηνεία και μέσα από τα τραγούδια του μας προτείνει μία "Όμορφη εποχή"!  Ιστορικά η ονομασία «Μπελ Επόκ» δόθηκε εκ των υστέρων, στην περίοδο της ευρωπαϊκής ιστορίας που διήρκεσε από το 1871 έως την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν θεωρήθηκε ως «χρυσή εποχή» σε αντίθεση με τη φρίκη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην εποχή που ζούμε, ανάμεσα στους χιλιάδες πολέμους της καθημερινότητας, η «μπέλ επόκ» μπορεί να είναι οτιδήποτε. Ένας άνθρωπος, ένα χάδι, μια αλήθεια, ένα συναίσθημα, ο εαυτός μας. 

 

Στις ερμηνείες των τραγουδιών τον Σπύρο πλαισιώνουν οι Ιωάννα Λέκκα, Πωλίνα Λεσνέβσκαγια, Νίκος Μερτζάνος και Holly Grace. Τις ενορχηστρώσεις και το programming ανέλαβαν οι Αλέξανδρος Κούρος, Νίκος Μερτζάνος, Γρηγόρης Ελευθερίου και Σπύρος Παρασκευάκος. 

 

Έπαιξαν οι μουσικοί Αλέξανδρος Κούρος (πιάνο, τύμπανα), Νίκος Μερτζάνος (πιάνο), Μάριος Ιβάν Παπούλιας (βιολί), Αλέξης Στενάκης (κλαρινέτο), Κωνσταντίνος Τσιμπούκης (μπουζούκι, μπαγλαμάς), Μανώλης Τόμπρος (τύμπανα), Δημήτρης Λουκόπουλος (τύμπανα) και  Σπύρος Παρασκευάκος (πιάνο, synth)

 

Η ηχογράφηση και η μίξη έγινε στο Studio Praxis από τον Κώστα Παρίσση, το artwork του εξωφύλλου υπογράφει ο Kanellos Cob και τον σχεδιασμό του εξωφύλλου ο Κωνσταντίνος Γεωργαντάς. Κυκλοφορεί από τη Papia music 


Λίγα λόγια για τον Σπύρο Παρασκευάκο

 

Ο Σπύρος Παρασκευάκος είναι τραγουδοποιός και συνθέτης. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ασχολείται κατά κύριο λόγο με το τραγούδι.

 

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας, σπούδασε περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παράλληλα ξεκίνησε να ασχολείται και με τη μουσική σπουδάζοντας κλασικό πιάνο.

Είναι επίσης απόφοιτος του εργαστηρίου μουσικής για θέατρο του Εθνικού Θεάτρου και σπουδάζει σύγχρονο τραγούδι και φωνητική με την Έλλη Πασπαλά.


Διακρίθηκε στην 4η ακρόαση της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι «Γλυκός Γενάρης» με ερμηνευτή τον Απόστολο Κίτσο. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε το πρώτο του album «Απ’ το μηδέν» με ερμηνευτή τον Ζαχαρία Καρούνη και το δεύτερο album «Τρίτη έξοδος» σε στίχους του Γιάννη Βασιλόπουλου και ερμηνεύτρια την Δήμητρα Σελεμίδου. Παράλληλα κυκλοφόρησε και την πρώτη του ποιητική συλλογή «Μικρά καρφιά», επίσης από τη Μικρή Άρκτο.

Έχει γράψει τραγούδια και συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μάνος Ελευθερίου, Γιώτα Νέγκα, Βικτώρια Ταγκούλη, Nalyssa Green κ.ά.

 

Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις όπως  «Υγρά μάτια» του Κ. Παππά, «Virtual reality» του Η. Παρασκευόπουλου, «Το πράσινο μου το φουστανάκι» της Λένας Κιτσοπούλου καθώς και για το θεατρικό αναλόγιο «Μια νύχτα για τον Σαίξπηρ» σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης. Με την ομάδα Αίολος έγραψε μουσική στις παραστάσεις «Ο μικρός εγώ» βασισμένο στο μυθιστόρημα «Τα ρέστα» του Κώστα Ταχτσή, «Ματωμένος γάμος» του F.G.Lorca και «Οδός Ολύμπου 12» βασισμένο στην «Ελληνική μυθολογία» του Νίκου Τσιφόρου σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ανδρέου και πρόσφατα στη παράσταση «Πράγα» του Javier de Dios για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

 

Ο Σπύρος Παρασκευάκος έχει ιδρύσει την εταιρεία «Πάπια» η οποία δραστηριοποιείται με εκπαιδευτικά προγράμματα στο θέατρο και τη μουσική. Κατ´ επέκταση η Papia music αναλαμβάνει τις πρώτες της δισκογραφικές δουλειές και παραγωγές.

Νεότερη Παλαιότερη