Η Τζένη Κοσμίδου συμμετέχει σε ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα τον αποχωρισμό από το παρελθόν. - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 18/5


Η Τζένη Κοσμίδου συμμετέχει με δύο έργα, στην ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα τον αποχωρισμό από το παρελθόν με τίτλο "Σήμερα κάμπια. Αύριο;" την οποία διοργανώνει η Myro Gallery σε συνεργασία με την Κωνσταντινίδου Νεκταρία.

Τα έργα της "Μέδουσα" και "η Γυναίκα της εφημερίδας" αποτελούν μια απέλπιδα κραυγή που σκοπό έχει να αναδείξει το φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας που ονομάζεται «ενδοοικογενειακή βία» και τις ολέθριες επιπτώσεις του. Κατά τη διάρκεια δημιουργίας των εν λόγω έργων παραμυθένιες εικόνες γυναικών μπερδευόντουσαν, με έναν φαινομενικά άναρχο τρόπο, με ωμές σκηνές βίας.

Σκοπός αυτών των δημιουργών είναι να φέρουν το κοινό αντιμέτωπο με τον λεπτό ψυχισμό των γυναικών που πίστεψαν στο όνειρο της αγάπης και ξύπνησαν αντιμέτωπες με το κτήνος της βίας φτάνοντας στη δεινή θέση να χάσουν τον εαυτό, τον αυτοσεβασμό, την αυτοπεποίθηση ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Ο κύριος σκοπός της τέχνης είναι να στηλιτεύει κάθε μορφή βίας και αδικίας. Η δημιουργός  ευελπιστεί τα έργα της να καταφέρουν να υπηρετήσουν αυτό το σκοπό. 

Αναλυτικά στοιχεία έκθεσης:
 

Η Myro Gallery σε συνεργασία με την Κωνσταντινίδου Νεκταρία σας προσκαλούν στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με θέμα τον αποχωρισμό από το παρελθόν.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αφήσεις πίσω σου έναν αγαπημένο σου άνθρωπο, μια κατάσταση ή ένα κομμάτι του εαυτού σου; Πρόκειται για μια γενναία και κάποιες φορές αναγκαία πράξη απελευθέρωσης.

Στην έκθεση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε να ξεδιπλώνονται ιστορίες ζωής μέσα από τα έργα 17 καλλιτεχνών -με μικρή ή μεγάλη εμπειρία στον χώρο της τέχνης.

Στα εγκαίνια θα έχουμε μαζί μας τη Χαρά Βλαχοδήμου! Μια εξαιρετική Ψυχολόγο- Κλινική Υπνοθεραπεύτρια, Συντονίστρια ομάδων και σεμιναρίων, Συγγραφέα και εκπαιδευόμενη στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση του Γιουνγκ. Η Χαρά θα μας μιλήσει για το ποσό σημαντική είναι στη ζωή μας η περίοδος του πόνου και του πένθους και πώς αυτή μας διαμορφώνει. Επίσης, θα μας βοηθήσει στο πώς μπορούμε πρακτικά να βρούμε τη δύναμη να πούμε «αντίο» και να κάνουμε χώρο μέσα μας για κάτι καινούριο. 

Πότε; 25 Απριλίου 2024, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ! 

Που; Στη Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου 2024. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 18/5 


Είσοδος ελεύθερη για όλους
 

 Συμμετέχουν αλφαβητικά: 

1. Δαλαμπύρα Ειρήνη 

2. Δούλαλα Τάνια 

3. Ζακίλα Γλυκερία 

4. Ίτσιου Κοραλία 

5. Ιωσηφίδου Χαρούλα 

6. Κοκκάλα Χρυσή 

7. Κοσμίδου Τζένη 

8. Κουρκούδιαλου Νεκταρία Ερμιόνη 

9. Κωνσταντινίδου Καλλιόπη 

10. Κωνσταντινίδου Νεκταρία 

11. Λαπαντζή Ελένη 

12. Μαρτσούκ Βαλέρια 

13. Πολύζος Ιωάννης 

14. Σακελλαρίου Έβελιν 

15. Σεμερτζή Άννα 

16. Τζίμα Ανδριανή 

17. Τσιγάρος Νώντας
 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη 15:00 - 21:00, Τετάρτη 10:00 - 16:00, Πέμπτη - Παρασκευή 15:00 - 21:00 και Σάββατο 10:00 - 14:00 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Myro Gallery στο 2310269187.

Νεότερη Παλαιότερη