Ολοκλήρωση της παράστασης «Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα»

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου, στο Θέατρο Μεταξουργείο, ο προγραμματισμένος κύκλος των 15 παραστάσεων για την «Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» της Άλκης Ζέη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που το εμβληματικό αυτό μυθιστόρημα παρουσιάζεται επί σκηνής.

Η παράσταση έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτικούς και το κοινό και θα επαναληφθεί την επόμενη θεατρική περίοδο, στο Θέατρο Μεταξουργείο.
Προγραμματισμένη πρεμιέρα : Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Σύντομα θα ανακοινωθεί ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (more.com)

Ταυτότητα παράστασης:
Ερμηνεύει: η Γιασεμί Κηλαηδόνη
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Διασκευή: Στέλλα Κρούσκα, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Φώτης Μακρής
Σκηνογράφος: Μάριος Σπηλιόπουλος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Νείλος Καραγιάννης
Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς
Διεύθυνση παραγωγής: Τζίνα Παπαδοπούλου
Παραγωγή: Μεταξουργείο ΑΜΚΕ
Προβολή και Eπικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Το μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη «Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.


«Η ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ»
Αποσπάσματα από κριτικές


«…Η Γιασεμί Κηλαηδόνη απόλυτα κάτοχος των εκφραστικών της μέσων, δεν χάνει μήτε στιγμή τη σύνδεση με την εσωτερική της φωνή, μεταφέροντας έναν ολάκερο κόσμο στο έκθαμβο κοινό. Αυτή η πραγματικά ανατριχιαστική παράσταση, αποδίδει ιστορική αλλά και αισθητική Δικαιοσύνη…»
Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας - «Περί ου» - 1/6/2024

«…Εκατό λεπτά αμιγούς μονολόγου … ένας άθλος πραγματικός! Σ’ ένα γεμάτο θέατρο που κρατούσε την ανάσα του. Η Γιασεμί Κηλαηδόνη δεν ξεχνά ούτε στιγμή ότι μεταφέρει εμπειρίες ζωής, πολύτιμες προσωπικές αναμνήσεις αλλά και κάτι ακόμα: τη συλλογική μνήμη μιας ολόκληρης γενιάς αλλά και εκείνων που ακολουθήσαν…»
Στεφανία Τσουπάκη – «Quinta-theater.gr» - 30/5/2024

«…Μία παράσταση όπως αυτή που σκηνοθέτησε ο Φώτης Μακρής και διασκεύασε μαζί με την Στέλλα Κρούσκα και Κλεόπατρα Τολόγκου δικαιώνει κάθε απόπειρα αναμέτρησης με το εμβληματικό μυθιστόρημα. Η Ελένη της Γιασεμί Κηλαηδόνη διαπερνά το χρονικό όριο των δεκαετιών και συνομιλεί με την ιστορία της εποχής της. Ανεβάζει τον υποκριτικό της πήχη συγκινητικά ψηλά...»
Δρ. Ελένη Γκίνη – «Theatermag» – 30/5/2024

«…Είναι μία παράσταση που κοιτάει κατάματα την πικρή ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και αποτελεί έναν φόρο τιμής σε μία γενιά, η οποία πάλεψε για την ελευθερία, θυσίασε τα πάντα, αλλά στο τέλος διαψεύστηκε…»
«Athensmagazine.gr» – 30/5/2024

«…Αθήνα – Ρώμη – Μόσχα – Τασκένδη – Παρίσι: «Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα». Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο χώρο και στον χρόνο. Ο Φώτης Μακρής σκηνοθέτησε την παράσταση με απλά υλικά και προσεκτικό σχεδιασμό –καθ ’όλη τη διάρκεια της έχεις την αίσθηση ότι τίποτα απ’ όσα, ως θεατής, βλέπεις και βιώνεις δεν είναι τυχαίο. Με δυσκολία «επέστρεψα» στην Αθήνα του 21ου αιώνα και τις δοκιμασίες της δικής μας εποχής...»
Αριστούλα Ζαχαρίου – «Monopoli.gr» 2/6/2024

Νεότερη Παλαιότερη