Τάπερ – 9 φυσικοί τρόποι για να τα κρατήσετε άοσμα


Τα τάπερ είναι πρακτικά και βολικά για την αποθήκευση φαγητού, αλλά συχνά παγιδεύουν μυρωδιές, ειδικά από φαγητά με έντονα μπαχαρικά, σάλτσες ή λιπαρά. Η πλαστική τους επιφάνεια είναι πορώδης και απορροφά εύκολα οσμές. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να τα κρατήσετε καθαρά και άοσμα.

9 φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε τα τάπερ άοσμα

Ξύδι

Γεμίστε το τάπερ με νερό και προσθέστε λίγο ξύδι. Αφήστε το για μερικές ώρες και ξεπλύνετε καλά. 

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε πάστα με νερό και μαγειρική σόδα και τρίψτε το εσωτερικό. Μπορείτε επίσης να αφήσετε λίγη σόδα μέσα στο τάπερ όλη νύχτα. 

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού εξουδετερώνει τις μυρωδιές και αφήνει φρεσκάδα. Τρίψτε το εσωτερικό με λεμόνι και ξεπλύνετε. 

Καφές (αλεσμένος)

Βάλτε λίγη ποσότητα αλεσμένου καφέ μέσα στο τάπερ, κλείστε το καπάκι και αφήστε το όλη νύχτα. 

Εφημερίδα 

Τοποθετήστε μια μπάλα από τσαλακωμένη εφημερίδα στο τάπερ και κλείστε το. Η εφημερίδα απορροφά τις μυρωδιές. 

Ηλιακό φως

Αφήστε τα τάπερ στον ήλιο για λίγες ώρες. Οι ακτίνες του ήλιου βοηθούν στην απομάκρυνση βακτηρίων και μυρωδιών. 

Αλάτι

Ρίξτε λίγο χοντρό αλάτι μέσα και αφήστε το μερικές ώρες. Απορροφά υγρασία και οσμές. 

Πατάτα

Βάλτε μια φέτα πατάτας στο τάπερ και αφήστε τη μερικές ώρες. Η πατάτα τραβάει τις άσχημες μυρωδιές. 

Μηλόξυδο

Όπως και το απλό ξύδι, το μηλόξυδο λειτουργεί εξαιρετικά κατά των οσμών και αφήνει πιο ήπιο άρωμα.

Tip: Για να αποφύγετε τις μυρωδιές στο μέλλον, προτιμήστε να φυλάτε φαγητό σε γυάλινα δοχεία ή να ξεπλένετε αμέσως τα τάπερ μετά τη χρήση.

Νεότερη Παλαιότερη