Το "Άξιον Εστί" στην Κέρκυρα - Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.


Το Δ.Σ. της Συμφωνικής Ορχήστρας ενημερώνει το φιλόμουσο κοινό της για τη καθιερωμένη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, στις 9 Σεπτεμβρίου 2023 στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας.


Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος το μουσικό σώμα θα εκτελέσει ένα από τα συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη, το λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Στους συντελεστές της παραγωγής, εμφανίζονται οι Μπάμπης Βελισσάριος (λαϊκός τραγουδιστής), Διονύσης Σούρμπης (ψάλτης), Γρηγόρης Βαλτινός (αφηγητής). Στη λαϊκή ορχήστρα πρωτοστατούν οι Κωνσταντίνος Βιδάλης και Παναγιώτης Ασμπάνης (μπουζούκι). Συμμετέχει η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας ‘’San Giacomo’’, ενώ τη διεύθυνση της συναυλίας, υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σ.Ο.Μ.Θ., Ηλίας Γκογκίδης.

Βασική πολιτική της Σ.Ο.Μ.Θ. είναι η με κάθε είδους προσφορά στη  κοινωνική μέριμνα. Με βάση το παραπάνω, και με αισθήματα ενσυναίσθησης, συναποφασίστηκε μέρος των εσόδων της συναυλίας να διατεθούν στους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας, και συγκεκριμένα για το Κέντρο Φιλοξενίας Ευάλωτων Γυναικών και Μητέρων με παιδιά, των Γιατρών του Κόσμου καθώς και για δράσεις ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στο νησί της Κέρκυρας με τη συνεργασία του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου. Μια συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας με την πρέσβειρα των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, κα.Ρουβά.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στον ιστορικό χώρο του Παλαιού Φρουρίου. Το κοινό, μπορεί να προμηθευτεί τα εισιτήρια της συναυλίας μέσω της ιστοσελίδας της ορχήστρας (mikistheodorakis.so).

Τιμή εισιτηρίου: 12€

Προπώληση: 10€

Ώρα έναρξης: 20.30

Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Νεότερη Παλαιότερη