Το Αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν - Στο θέατρο τέχνης Εκάτη


Το Αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν απο 21 Οκτωβρίου Στο θέατρο τέχνης Εκάτη.

Υπόθεση του έργου.

Δράμα μεγάλης δραματικής δύναμης και αρίφνητου πόνου. Κανένα άλλο έργο του Ίψεν δεν συγκεντρώνει  τόσο σπαραγμό και συμπόνια.

Οι ήρωες έχουν τρυφερότητα, οίκτο, εγωισμό και σκληρότητα. Δυνάστης η φτώχεια με επενδυτή τα όνειρα. Το έργο παρουσιάζει την ψυχική καταρράκωση μιας οικογένειας που συντηρείται με αυταπάτες που τις συμβολίζει μια σακατεμένη αγριόπαπια που την φυλάνε στην σοφίτα τους, και την φροντίζουν η εγγονή Έντβιγκ και παππούς Έκνταλ. Η αγριόπαπια, είναι το τραγικότερο σύμβολο του ζωτικού ψεύδους. Ο παραμικρός φθόγγος αλήθειας αποκαλύπτει την ψυχική τους διάλυση και συντρίβει το κίβδηλο κόσμο τους… 

Το δράμα παίζεται στο σπίτι ενός αποτυχημένου φωτογράφου του Γιάλμαρ Έκνταλ που έχει μια επίφαση ευτυχισμένης ζωής που την καλύπτει η στίλβη των ψευδαισθήσεων και της αυταπάτης. Καταρρέουν τα πάντα, όταν εισβάλει ένας ιδεαλιστής ο Γκρέγκερς Βέρλε και φανερώνει την αλήθεια και τους εξοντώνει. Η Γκίνα, η γυναίκα του Γιάλμαρ, ήταν ερωμένη του πατέρα του, του Γέρο Βέρλε. Αποδεικνύει πως η κόρη του η Έντβιγκ δεν είναι δικό του παιδί και έτσι έρχεται η καταστροφή. Η μικρή Έντβιγκ μαθαίνοντας την αλήθεια αυτοκτονεί.

Συγγραφεας : Ερρίκος Ίψεν.

Μετάφραση :  προσαρμογή: θίασος Λεπτουργείον

Σκηνοθεσία : Βαλεντίνη Λουρμπά 

Παίζουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί :

Μιχαήλ Άγγελος Δρόσος, Χάρης Λογγαράκης, Όλγα Μουργελά , Μάνος Χατζηγεωργίου, Λήδα Χατζηδημητρίου. 

Ακούγεται η φωνή του Αντώνη Τρικαμηνά.

Φωτογραφία: Αντώνης Συμεωνάκης.

Φωτισμοί : Αντώνης Συμεωνάκης.

Μουσική επιμέλεια:  Σωτήρης Λούπας

Έναρξη Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 50 λεπτά.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 9 Κυριακή 7

Θέατρο ΕΚΑΤΗ Εκάτης 11 Κυψέλη
Νεότερη Παλαιότερη