Οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε μετά τα σαράντα

Μετά τα 40, οι διατροφικές ανάγκες αλλάζουν καθώς ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, η οστική μάζα μειώνεται και ο κίνδυνος χρόνιων παθήσεων αυξάνεται. Εδώ είναι τρεις τροφές που συνιστάται να εντάξετε στη διατροφή σας:

1. Λιπαρά ψάρια (π.χ. σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες)

Είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής, στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στη διατήρηση της εγκεφαλικής υγείας.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε τουλάχιστον δύο μερίδες την εβδομάδα. 

2. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο)

Παρέχουν ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Κ, που είναι σημαντικά για την υγεία των οστών. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Εντάξτε τα καθημερινά στα γεύματά σας, είτε ως σαλάτα είτε ως συνοδευτικό. 

3. Ξηροί καρποί (π.χ. καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια)

Είναι γεμάτοι με υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Προτιμήστε τους ανάλατους και καταναλώστε μια μικρή χούφτα την ημέρα.

Νεότερη Παλαιότερη